Kaapstad-Kaapstad 27 juni
Door: Jos en Marga
Blijf op de hoogte en volg Jos en Marga
27 Juni 2011 | Zuid-Afrika, Blouberg
Vanmorgen scheen al gelijk bij opstaan de zon. Alles ziet er dan toch gelijk anders uit. Op naar een ontbijt buiten de deur, we hebben alleen logies. Na een eenvoudig ontbijt om de hoek de auto gehaald en op weg naar Tafelberg. We waren er al eens geweest, maar toen was het slecht weer en koud. Vanmorgen zijn we hem dan opgelopen. Na 3 weken als enige beweging de voeten die de gas- en rempedaal bedienden, viel dit het eerste uur niet mee. Het is eigenlijk een grote rotstrap naar boven. In het tweede uur ging het beter, en de uitzichten onderweg zijn fenomenaal. Je kan zo 200 km verder kijken, schitterend gewoon. Na een kleine versnapering en een rondwandeling , natuurlijk foto’s maken, terug met de kabelbaan. We dachten er eerst over om terug te lopen, maar toen wisten we nog niet hoe het pad liep. Enfin, we hadden genoeg beweging gehad. Daarna de auto terug naar de B&B gebracht en te voet naar het centrum. Daar nog het Gold Museum bezocht, maar dit viel tegen. Dus maar verder gewandeld en naar de groentemarkt gelopen. Hier is nog geen blaadje sla te bekennen, staan allemaal kraampjes met Afrikaanse “kunst” en sieraden. Na nog een terrasje weer terug naar ons verblijf, waar we liggen te rusten om ons daarna weer voor het avondeten klaar te maken. Life is Good. Verder wensen we René veel succes morgen met zijn tentamens. We duimen.