Knysna-Knysna 12 juni - Reisverslag uit Knysna, Zuid-Afrika van Jos en Marga Gilissen - WaarBenJij.nu Knysna-Knysna 12 juni - Reisverslag uit Knysna, Zuid-Afrika van Jos en Marga Gilissen - WaarBenJij.nu
VIP-Report

Knysna-Knysna 12 juni

Door: Jos en Marga

Blijf op de hoogte en volg Jos en Marga

12 Juni 2011 | Zuid-Afrika, Knysna

Door Marga
Na het opstaan vanmorgen, voor het eerst de hardloopkleding aangedaan en een stuk(je) over het eiland gelopen, heerlijk, zo aan de buitenkant en langs het strand.
Na vanmorgen weer een geweldig ontbijt te hebben gehad, eens naar Waterfront gereden. Dit is een klein havengebied met winkeltjes en restaurantjes. We hebben ons daar ook opgegeven voor de www.featherbed.co.sa uitstapje voor vanmiddag. Als eerste activiteit vanmorgen naar de Prince Alfred pas gereden. Hoewel er stond dat hij gesloten was zijn we er toch aan begonnen. Een prachtig groen natuurpark. Over de onverharde weg naar boven. Er waren verschillende wandelingen daar mogelijk en er lag zelfs een theetuin. De stad verlatend kwamen we uiteraard ook langs townships, alhoewel de huizen er ruim opgezet uitzagen. Iedereen zag er relaxed en op zijn zondags gekleed uit.
Terug naar de pas. Bij een parkeerplaats stonden informatieborden en heel grappig in een van die borden lag een vergunningsboek. Je mocht pas het bos in of een wandeling volgen als je een vergunning had en die moest je dan zelf uitschrijven. Ik moet zeggen alles prima onderhouden, zelfs de toiletten waren proper. Na van het uitzicht te hebben genoten en een wandelingetje gemaakt te hebben, zijn we hobbel de hobbel teruggereden. In Waterfront hebben we een lichte maaltijd genomen en iets te drinken. Het weer was schitterend en een genot om lekker buiten te eten.
Op naar de opstapplaats. We gingen eerst met een open boot naar The Heads, daar aangekomen zijn we van boord gegaan en op een trekker met kar naar boven gegaan. En het wordt eentonig, maar weer om de haverklap prachtige vergezichten tussen de oceaan en het vaste land. Vanaf de top naar beneden gelopen en onderweg nog verschillende vergezichten bewonderd. We hebben er alle drie van genoten. Weer terug via de boot naar Waterfront en nu met een glaasje wijn nagenieten en dit verhaal schrijven. Straks gaan we nog eten en morgen gaan we weer verder. Yves terug naar Kaapstad en wij richting Port Elisabeth.
Nog bedankt voor jullie reacties, altijd heel leuk om te krijgen.

• 12 Juni 2011 - 20:58

Lydie:

Hello Marga en Jos,

Ik heb de laatste 5 dagen gelezen van jullie prachtige vacantie, het lijkt wel heel intersant, ja op zo'n bungie jump kon je mij ook niet krijgen, misschien als ik nog 16 of 20 was?????
    Profeteer maar van de reis ik ben jaloers. En take care and enjoy it to the fullest ,it looks like that is what you are doing good for you.Ik was in Markham geweest verleden week-end en had jullie reisverslag niet bij gehouden.

VIP-member
Jos en Marga

Ik, Marga ga voor 2 weken naar Peterborough, Ontario, Canada. Ik ga daar logeren bij het vroegere buurmeisje van mijn schoonmoeder(60 jaar geleden). Haar heb ik 2 jaar geleden ontmoet en wij hadden een klik. Aangezien de kinderen op hun plaats zijn hoef ik daar niet meer voor thuis te blijven. Vandaar deze buitenkans om te gaan. Ik ben een bevoorrecht mens.

Actief sinds 03 Juni 2009