Brigitte in 't zuur. - Reisverslag uit Bergerac, Frankrijk van Jos en Marga Gilissen - WaarBenJij.nu Brigitte in 't zuur. - Reisverslag uit Bergerac, Frankrijk van Jos en Marga Gilissen - WaarBenJij.nu
VIP-Report

Brigitte in 't zuur.

Door: jos en Marga

Blijf op de hoogte en volg Jos en Marga

11 Juli 2010 | Frankrijk, Bergerac

(st, Jean de Blaignac-Bergerac: 62 km)

Camping La Pelousse in Bergerac is een camping municipal. Oftewel een camping van de gemeente. Nu heb je die overal in Frankrijk, maar deze is toch wel bijzonder. En wel doordat de camping beheerd werd door een franse ambtenaar. Beter gezegd een ambtenares, een dame dus. Uiterlijk Brigitte Bardot, maar dan belegen en gehouden op sterk water. In ’t zuur dus.
Alle vooroordelen van franse ambtenaren kwamen hier in één persoon naar voren.
Het tempo van een slak, de flexibiliteit en dienstverlening van een stuk hout. En alleen aandacht voor haar eigen en haar vervlogen schoonheid. Absoluut geen reclame voor een plaats als bergerac.
Voor de fietsers: leuk afwisselend landschap. Kleine klimmetjes en ook mogelijkheid tot draaien van de grote molen.
Marga’s verslag
Vanmorgen wilden we eigenlijk vroeg vertrekken, maar er bleek een Australisch stel bij ons te zitten, die in Amsterdam waren begonnen en zullen eindigen in Griekenland. Daar heel geanimeerd mee verteld. We moesten ook nog met ze op de foto en natuurlijk mailadressen uitgewisseld. Je weet immers maar nooit. Uiteindelijk om 9.00uur vertrokken. Het was aangenaam weer om te fietsen. Eigenlijk een relaxdagje ervan gemaakt. Na 12km al bij een stadje koffie gedronken. Er was daar een markt, zo groot, nooit gezin. Wat fruit gehaald en verder gefietst. Onderweg nog een schitterend landhuis aan de Dordogne gezien. Waren daar een feesttent aan het opzetten. Heb foto gemaakt en gelijk zijn we blijven zitten om kersen te eten. Geweldig moment. Verder geluncht en doorgefietst. Eindelijk Bergerac. Je zou verwachten een mooie camping aan te treffen, de plek was schitterend, maar de beheerster is vreselijk. Alle tenten op een zooi. De kortst bijgelegen toiletblok/douche afgesloten. Gevraagd wat er mee was. Niets blijkbaar. Heb in mijn beste Frans meegedeeld dat we betaald hadden en niet allemaal naar de andere kant van de camping wilden lopen. (Jos was trouwens demonstratief met de fiets gegaan). Ze heeft het uiteindelijk wel geopend. Verder is Bergerac wel een mooie oude stad. Er is in Frankrijk overal uitverkoop, maar op maandag is vrijwel alles gesloten. Heb ook nog geprobeerd nieuw gasflesje aan te slaan, maar dat mislukte. En de wederhelft vanuit de tent vertellen hoe het moest!! Geloof dat een kwart gered is. Morgen langs de Dordogne fietsen, het zal volgens alles heel warm worden . En de klimmetjes gaan ook weer beginnen, vandaag 1 gehad, was weer wennen. Zo ik duik ook de tent in.

Met vriendelijke fietsgroet
Jos en Marga

VIP-member
Jos en Marga

Ik, Marga ga voor 2 weken naar Peterborough, Ontario, Canada. Ik ga daar logeren bij het vroegere buurmeisje van mijn schoonmoeder(60 jaar geleden). Haar heb ik 2 jaar geleden ontmoet en wij hadden een klik. Aangezien de kinderen op hun plaats zijn hoef ik daar niet meer voor thuis te blijven. Vandaar deze buitenkans om te gaan. Ik ben een bevoorrecht mens.

Actief sinds 03 Juni 2009