Halve etappe!
Door: jos en Marga
Blijf op de hoogte en volg Jos en Marga
28 Juni 2010 | Frankrijk, Meyronne
Sommige dorpen waar je door heen fietst zijn volgens mij al van god verlaten. Alleen enkele oude autochtone bewoners bieden taai verzet. Maar dat brengt wel met zich mee dat in die dorpjes nagenoeg geen voorzieningen zijn. Vanochtend waren we dringend op zoek naar een bank of een pinautomaat. Helaas, zowel in onze vertrekplaats als in het daaropvolgende dorp. Niets!
De eerst volgende plaats was wel goed geoutilleerd. Driftig gebruik van gemaakt. Tevens besloten dat we vroeg zouden stoppen. Er is per slot van rekening nog ergens een voetbaltoernooi. Nadat we de tent hadden opgezet, het dorp ingelopen op zoek naar een bar met tv. Op zich is een bar met tv vinden niet zo moeilijk, wel een bar met tv waarop de wedstrijd van Nederland wordt uitgezonden. De eerste bar dicht. De tweede bar, jawel met tv, maar een bar PMU. Dat wil zeggen alleen rechtstreekse uitzendingen van paardenraces ten behoeve van de goklustige klandizie. Volgens mijn waarneming is gokken niet goed voor het uiterlijk. Er zaten toch een aantal malloten aan tafel met de gokpapiertjes in de aanslag. Van de zenuwen waren hen niet alleen de haren uitgevallen, maar waren ze onbewust ook begonnen met het oppeuzelen van hun eigen lippen.
Gelukkig was bar drie perfect. Een mooie grootbeeld tv en Canal+. Deze kondigden de wedstrijd overigens aan als : match des loozers. Beide teams hadden al twee keer een wk-finale verloren.
Onze buurman in de bar was een oude man. Hij had inmiddels meer haren uit zijn neus komen dan op zijn hoofd. De man ging zo in de wedstrijd op, dat hij op een gegeven moment rechtstond en – als een echte voetbalsupporter – ongegeneerd aan zijn kruis zat te krabben. Ik kon zo snel niet zien of er soms iets anders aan de hand was. Ik wilde per slot van rekening mijn oog op de wedstrijd houden.
Na de overwinning van Nederland nog maar een pint gepakt. Vol goed humeur en uitgerust maken we ons op voor de dag van morgen in het departement “hautes pyrenées”.
Voor de fietsers: veel klimmen. Klimmetjes van om en nabij de 1 tot 3 km met een gemiddeld stijgingspercentage van 6-8%.
Jullie snappen het al. We zijn vandaag om 12.30uur gestopt . 1. Wegens vermoeidheid en 2. Wegens voetbal. Zo ’n halve rustdag is wel lekker. Maar om bij het begin te beginnen. Na een verrassend goede nachtrust, vanmorgen bij dame Edna nog ontbeten, hartelijk uitgezwaaid. Een apart maar hartelijk figuur. Direct na de start de eerste klim van 6%. Dat viel niet mee, maar toch goed opgefietst. Maar goed, 2 uur later hadden we zeker 5 klimmen gehad van 6 tot 8%. In Marciac, een mooi stadje met een marktplaats en daarom heen huizen met arcaden. Daar gelijk geld gepind en een paar boodschappen gedaan. Tevens nog een kop koffie en gelijk besloten dat we het 14km verder voor gezien hielden. Want we moesten nog 3x 6%klimmen en dat schiet normaal niet op. Maar deze keer ook een paar fatsoenlijke afdalingen. Bij het naambord van de stad aangekomen, dacht even dat ik hallucineerde maar het bleek gewoon een platte band. Snel verholpen en op naar de camping dit keer. Officieel nog niet open, want in Frankrijk gaat alles van 1juli tot 1 september. We hebben 9€ betaald, en nog €9,00 voor 2x ontbijt. En nog mooier Wifi, dus we zijn weer helemaal bij. Verder tegen voetbaltijd een locatie(bar) gezocht en gevonden en daar gekeken. Nu zijn we weer even aan het pauzeren voor we weer naar het avondeten gaan. Verder gaat eigenlijk alles goed en hebben het naar onze zin. Hoewel voor mijn gevoel ik het zwaarder vind als vorig jaar. Maar toen waren we ook beter getraind en het was lang zo warm niet.
Met vriendelijke fietsgroet
29 Juni 2010 - 13:10
Wies:
Hoi Marga en Jos
Met veel plezier lees ik jullie reisverslagen. Lijkt me écht afzien al deze beklimmingen met dat warme weer. Maar het zal jullie zeker een voldaan gevoel geven als jullie 's avonds genieten van een lekker glasje Franse wijn. Het is momenteel tropisch warm in Nederland. Hiep hoi!!
Gisteren hebben we de voetbalwedstrijd v.h. Nederlands elftal gekeken in café 't Trepke en na afloop was er een Italiaans buffet. Hier in Eys is alles rustig en O.K. Ik wens jullie nog heel veel fietsplezier en een goede en veilige vakantie toe. -
29 Juni 2010 - 18:08
Jo En Marie Thérèse:
Hallo Jos en Marga,
we lezen net dat jullie gaan fietsen en vervolgens vernemen we dat jullie al een end op weg zijn. Wel rekening houden met de internetters die niet dagelijks achter dat rot beeldscherm kruipen, en al helemaal niet nu er ook hier goed weer is. Bij het lezen van jullie verslag leek het een stuk makkelijker te gaan dan vorig jaar, goed dat je even meld dat dat niet zo is. Je zou zo maar een vertekend beeld krijgen!.
Heel veel succes en tot wederschrijfs. -
30 Juni 2010 - 17:19
Marianne:
Hoi Marga en Jos,
Leuk hoor, die reisverslagen, als jullie nog eens van baan willen veranderen, kun je altijd nog een schrijversechtpaar worden, ik koop al jullie boeken.
Houd het hoofd koel,
Groeten, Marianne. -
01 Juli 2010 - 02:12
Lydie:
Dat schijnt een mooie maar ook een vermouiende vacantie te zijn, niet waar. Maar zo op de fiets dan zie je ook veel meer dan in een auto. Ik hoop dat de rest van de vacantie goed zal gaan, enjoy. -
05 Juli 2010 - 07:31
Hoi Marga en Jos, -
05 Juli 2010 - 07:34
Hallo Marga en Jos, -
05 Juli 2010 - 07:45
Mam:
Hallo kinders, Jullie zijn weer goed bezig.Is wel zwaar hè met die hitte.Nou hier is het ook onmenselijk heet. Het zijn weer mooie reis verhalen.hoop dat je p.c snel gemaakt is.Geniet ervan en wees vooral voorzichtig neem voldoende rust
Gr
Mam en Pap