acclimatiseren
Door: jos
Blijf op de hoogte en volg Jos en Marga
25 Juni 2010 | Nederland, Eys
Het franse nationale team – les Blues – had dit wellicht wat langer kunnen doen. Nu staan ze na 3 wedstrijden met 0 punten en kunnen ze met de staart tussen de benen richting “la douce France” vertrekken. Persoonlijk denk ik dat de ontvangst niet zo “douce” zal zijn in Frankrijk, gezien de verhitte discussies in het parlement. Normaliter druipt Frankrijk over van het chauvinisme, maar nu wenst niemand zich te afficheren met les Blues. De shirts hangen rijen dik in de rekken. Zelfs met 75 % korting raken de winkeliers ze aan de straatstenen niet kwijt. Een franse kennis omschreef de situatie rondom het team treffend als: “les adventures des smurfes dans hotel Fawlty Towers en Sud- Afrique.”
Morgenmiddag een pastis drinken en daarna met een wijntje kijken naar Oranje vs Kameroen, en even met het thuisfront contact opnemen om te informeren wanneer Oranje de 1/8 finales speelt. Hier moeten we ons rittenschema op aanpassen. Zoals we toch nog wat aanpassingen in het schema moeten doen. Marga wil Lourdes even bezoeken, daar we hier nagenoeg langs fietsen. Toevallig weet ik een mooie route via de beklimming van de Tourmalet om in Lourdes te komen. Als dit ingepast kan worden, zijn de wonderen van Lourdes de wereld nog niet uit.