Laatste loodjes - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Jos en Marga Gilissen - WaarBenJij.nu Laatste loodjes - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Jos en Marga Gilissen - WaarBenJij.nu
VIP-Report

Laatste loodjes

Door: jos

Blijf op de hoogte en volg Jos en Marga

27 Juni 2009 | Frankrijk, Parijs

Saint Germain Les Belles- Donsenac 73 km

Na regen komt zonneschijn. Vandaag werkelijk schitterend weer. Ideaal om te fietsen, zo rond 25 graden. De route voerde langs idyllisch gelegen dorpjes, kleine meertjes en door mooie bossen. Hoewel ook vandaag nog wat klimmetjes, was dat beduidend minder dan gisteren. Je merkt wel dat je langzaam maar zeker in de wat toeristische streken komt. De fransen, gooien hier elk jaar 10 % op de prijs van vorig jaar. Vragen ze zich ook nog af waarom het aantal toeristen minder wordt.
In Donzenac, boven in het dorp iets gedronken. De ober had zijn boven- en ondergebit vergeten in te doen vanochtend. Tenminste daar ga ik vanuit. Anders heeft die goede man een echt probleem met eten. Zonder tanden zijn die stokbroden niet klein te krijgen. En om steeds maar alles te soppen, is ook niet alles.
In Donzenac was er een bruiloft van één van de brandweermensen. Het hele korps was uitgerukt, compleet met glanzend zilveren helmen. Nu maar hopen dat er geen brand uitbreekt, want dan heeft men pech in Donzenac. Het korps is immers aan het feesten.Bijna hebben we ons einddoel bereikt. Weet niet of de laatste loodjes echt het zwaarst wegen?

Voor de fietsliefhebbers: glooiend landschap met aantal mooie klimmen en lange afdalingen.

Marga
Na wederom ontbeten te hebben alles weer aan de fiets gehangen, en met droog weer vertrokken. Ja wat is nieuw, direct vanuit hotel een klimmetje. Vandaag waren het er niet zoveel als gisteren, maar evengoed en aantal langlopende omhoog. In Uzerche koffie gedronken en gekeken of we internet kregen, en ja hoor. Dus alvast een paar verslagen erop gezet. Nog wat lekkers voor de lunch bij de slager gehaald, brood had ik vanmorgen al gekocht en toen zowaar de oude stad nog rond gereden. Vervolgens verder gefietst, er was een klim van 3km 6-8% bij, alles keurig opgefietst Jos ook. In Lagrauliére iets gedronken en vervolgens naast het oude kerkje de lunch gegeten. Ik moet zeggen het is overal vrij rustig, in ieder geval tussen de steden in, je krijgt er een constant zondagsgevoel van. Vlak voor Donzenac een lange afdaling, tussen de bomen door, prachtig, alleen jammer dat de weg nogal slecht was. In Donzenac aangekomen, eerst aan de koffie en daarna de camping opgezocht. Ik had een gasbrandertje meegenomen en nog niet gebruikt, dus nu maar 2 bekers cup a soup gemaakt, heb ik tenminste niet het idee dat ik het 2 weken meegesjouwd heb. Het voordeel van deze camping is dat er wifi is, het nadeel is dat we 1km moeten klimmen voor een restaurant. We gaan ons nu klaar maken voor het eten en ga nu afsluiten. Ik probeer vanavond nog nieuwe foto’s te plaatsen, in ieder geval een paar, want het uploaden duurt nogal.
Met vriendelijke fietsgroet
Jos en Marga

• 29 Juni 2009 - 06:43

Alf En Marion:

Hoi Marga en Jos

Nog even doorbijten en dan hebben jullie een enorme prestatie geleverd knap hoor....
    Zo te zien een schitterende omgeving waar jullie fietsen, maar als ik die rugzakken zie dan is voor mij de lol eraf tenslotte moet je die ook nog mee zeulen.

Groetjes Alf en Marion

• 29 Juni 2009 - 13:57

Ellis:

Hallo jullie 2, hoort zich echt indrukwekkend aan. Zo te lezen hebben jullie echt een schitterende tijd. Geniet er lekker van.

tot gauw.

groetjes
    Ellis

• 29 Juni 2009 - 15:29

Paul En Jose:

goed weer iets van jullie te horen,
    we hadden jullie bijna als vermist op gegeven.
    De conditie zal wel supper zijn he.
    Dus als we weer eens samen gaan fietsen, dan hoop ik dat er wel rekening gehouden wordt met de huisblijvers, want ik denk dat we de tacxen hier maar weer tevoorschijn moeten halen om tenminste een beetje op jullie peil te komen.
    Maak er een mooie vakantie van en rust daar lekker uit.

groet Paul en Jose

• 30 Juni 2009 - 10:25

Luc:

Kom op! De meet is in zicht!!! Vrees wel dat jullie echt moeten gaan afkicken. Erg leuke verhalen, geniet ervan.

Groet,

Luc.