Flan Caramel - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Jos en Marga Gilissen - WaarBenJij.nu Flan Caramel - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Jos en Marga Gilissen - WaarBenJij.nu
VIP-Report

Flan Caramel

Door: jos

Blijf op de hoogte en volg Jos en Marga

27 Juni 2009 | Frankrijk, Parijs

Saint Armand-Montrond Neuvy-St.Sépulchre 75km (10)
Jos
Na een goede nachtrust voel je je zo sterk als een beer en zeggen die hellingen je niets. Na 25 km een kleine tussenstop gemaakt voor koffie en een”Flan Caramel”. Normaal hoort een Flan te zijn als slechte rijstevlaai. Dus niet te zacht, maar ook niet te hard. De Flan die ik gepresenteerd kreeg was zo hard en stijf als droge mortel. Bij de eerste hap vond ik al dat dit niet de juiste keuze was. Samen met een sloot koffie kwam het toch wel binnen.
Had beter moeten weten. Deze Flan bevatte stoffen die het hele spierenstelsel deed verstijven en de spijsvertering ook geen goed deed. Bij het fietsen had ik het gevoel dat iemand 2 zakken aardappelen van 25 kg aan mijn fiets had gehangen. Toch nog een kleine 50 km verder gefietst. In een bushokje ben ik even plat gegaan, om de Flan te laten uitrazen. Daarna ging het redelijk. Inmiddels weer vol eetlust en lekker aan een flesje rosé.
Voor de fietsers: afwisselend. Veel klimmen. Zwaar te fietsen, echter dat zal aan de extra aardappelen gelegen hebben.
Marga:
Na een goede nachtrust en ontbijt, de tassen weer ingepakt en aan de fietsen gehangen. Na 2km begon de eerste klim al , zo de spieren waren weer warm. Vrijwel de hele dag hebben we klimmetjes en afdalingen gehad. In le Châtelet-en-Berry even gestopt voor een kop koffie met iets erbij. Dat erbij is Jos niet helemaal goed bekomen, was waarschijnlijk te groot, te machtig en te vettig. Toch verder gefietst door een glooiend landschap. Vervolgens heb ik bij een bakker nog lekker brood en kaas gekocht en die in Montlevic gegeten, Jos ondertussen in een bushokje zich neergevleid. Verder had ik daar de tent nog uitgepakt want die hadden we redelijk nat van de dauw ingepakt. Vervolgens de rei s voortgezet naar la Châtre. Bij de toeristeninformatie nog naar binnengegaan voor meer informatie over een dorp verder. Daar zijn we tenslotte naar toe gegaan en zowaar de tent weer opgezet. Ik geloof dat er 5 tenten/caravans staan op het ogenblik. Na de tent te hebben opgezet en de was gedaan, hebben we nog even uitgerust. Vervolgens het dorp weer in voor te eten. Ik zit nu dus ook op het terras dit stukje te schrijven. Kan het leven mooier zijn ! Straks begint bij ons de film: Hoe gaan we slapen in de tent? Verder is het jammer dat we al een paar dagen geen internet kunnen krijgen, maar we gaan morgen(donderdag) desnoods naar Mc Donalds, het schijnt dat je daar altijd internet hebt. Zo, ik zeg:”Salut”et á demain.
Met vriendelijke fietsgroet
Jos en Marga

Verslag uit: Frankrijk, Parijs

Naar Meyronne

Fietstocht, langs oude pelgrimswegen.

03 Juli 2009

27 Juni 2009

Pluvius is boos!
VIP-member
Jos en Marga

Ik, Marga ga voor 2 weken naar Peterborough, Ontario, Canada. Ik ga daar logeren bij het vroegere buurmeisje van mijn schoonmoeder(60 jaar geleden). Haar heb ik 2 jaar geleden ontmoet en wij hadden een klik. Aangezien de kinderen op hun plaats zijn hoef ik daar niet meer voor thuis te blijven. Vandaar deze buitenkans om te gaan. Ik ben een bevoorrecht mens.

Actief sinds 03 Juni 2009